‘Als ik toch weg ben bij m’n kind omdat ik moet gaan werken, dan alleen voor werk waar ik echt heel erg gelukkig van word’

Op mijn werk ging het prima, maar ik werd er nooit echt gelukkig van. Hard werken en verstandige goed doordachte keuzes vanuit mijn hoofd maken leek mijn enigste optie, maar ik had er geen voldoening van.

Langzaamaan groeide dat onrustige gevoel dat ik iets anders wilde. Toch heb ik dit volgehouden tot aan de geboorte van mijn eerste kind en toen kon ik niet meer zo doorgaan.

Keuzes

Keuzes

Het was tijd om het anders te doen. Ik zette opzij wat ik van mezelf allemaal moest en voor het eerst ging ik echt bij mezelf ontdekken waar ik echt blij van werd. Was dat makkelijk? Nee, zeker niet. Want toen ik het eenmaal wist hoorde daar ook keuzes bij. Soms waren deze makkelijk, maar vaak ook niet.

Ik besloot een 4-jarige hbo-opleiding te gaan doen toen m’n zoon net 1 was en er plannen waren voor een 2e kind. Halverwege deze opleiding kregen we een dochter en vervolgens heb ik besloten om helemaal te stoppen met m’n oude werk omdat ik overspannen was en burn-out dreigde te raken.

Doen waar ik gelukkig van word

Boost

Wat ik daarbij ontdekte was dat door te doen waar ik gelukkig van word, m’n leergierigheid, drive om me door te ontwikkelen en besluitvaardigheid een boost kregen. Ondertussen kom ik steeds dichter bij waar ik impact wil maken.

Het mooie is, dat dit proces nooit stopt. Nu ik er eenmaal contact mee heb gemaakt, blijf ik steeds bij mezelf inchecken waar ik heen wil met m’n werk en zo rolt er als vanzelf uit wat m’n volgende stap is. Naast energie geeft dat ook rust.

Als ik ongelimiteerd mag dromen

Dan droom ik van een wereld waarin iedereen in vrijheid en veiligheid leeft.

Vrijheid en veiligheid betekent voor mij dat iedereen zichzelf is en vanuit zichzelf echte, diepgaande verbinding ervaart met andere mensen en met de wereld.

Ik werk vanuit de volgende achtergrond:

 • IFS: internal family systems

 • Oefentherapie Mensendieck, specialisaties burn-out, slaapoefentherapie, duizeligheid en aanhoudende pijn.

 • Gecertificeerd CSR-Coach (CSR: Expertisecentrum Stress & Veerkracht)
 • Lichaamswerk, o.a. release van onderdrukte energie

 • Loopbaancoaching

 • EMDR

 • Compassionate inquiry
 • Polyvagaal theorie
 • ACT: Acceptance and Commitment Therapy

 • Elementen van de Tao

Wat je moet weten als je met mij in zee gaat :

In mijn coaching staat de ontwikkeling van jouw persoonlijke macht voorop.

Dat betekent dat ik je ga vragen om bij jezelf in te checken. Ik onderzoek met je wat jij nodig hebt om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor wat je bij jezelf tegenkomt. Ik confronteer je (soms pijnlijk) en altijd met liefde, zodat je er niet omheen kan en tot actie komt.

Bij klachten richt ik me op het optimaliseren van het zelfherstellend vermogen van je lichaam. Dit betekent dat ik met je aan de slag ga om ongunstige gedragspatronen (en de diepere lagen die ze in stand houden) te transformeren. Het doel is dat je leert om in alle ! opzichten goed voor jezelf te zorgen om zo je herstelvermogen te optimaliseren.

Mijn visie

Als je thuiskomt in jezelf, zowel in werk als in privé, dan ervaar je meer langdurig geluk en vervulling. Je kan goed zorgen voor wat je zelf nodig hebt. Fysieke klachten komen daarmee op de achtergrond. Er is ook wetenschappelijk bewezen dat je brein dan minder klachten genereert.

Bewustwording van je lichaamssignalen is essentieel voor het hebben van richting / een kompas in je leven. Als je naar deze signalen luistert en ervoor open staat om ze te onderzoeken kom je thuis in jezelf. Dit geeft zelfvertrouwen, rust, vrijheid en energie.

Als je mij zou kennen zou je weten dat :

 • ik in m’n studententijd in Zambia ben geweest voor vrijwilligerswerk
 • toen ik nog op kantoor werkte, ik een half jaar onbetaald verlof heb genomen om te werken als reisbegeleider van wandelreizen
 • dat ik, voordat ik erachter kwam dat ik hoog sensitief ben, al lang wist dat ik diepgaand wil begrijpen, verbinding een van mijn kernwaarden is en ik intuïtief vaak dingen opmerk

 • ik veel plezier heb me te verdiepen in hoe het brein en lichaam samenwerken en hoe je je potentieel kan benutten als je blokkades opheft

 • dat ik soms zo enthousiast over iets ben dat ik niet kan slapen
 • ik aan meditatie en zelfonderzoek

 • we een moestuin hebben waar we met vrienden graag een fikkie stoken en BBQ-en
Beatrijs Springveld

Wil je kennismaken?