‘Als ik toch weg ben bij m’n kind omdat ik moet gaan werken, dan alleen voor werk waar ik echt heel erg gelukkig van wordt’

En dat was nogal een uitspraak want op mijn werk ging het prima, maar ik werd er nooit echt gelukkig van. Hard werken en verstandige goed doordachte keuzes vanuit mijn hoofd maken leek mijn enigste optie, maar ik had er geen voldoening van.

Langzaamaan groeide dat onrustige gevoel dat ik iets anders wilde. Toch heb ik dit volgehouden tot aan de geboorte van mijn eerste kind en toen kon ik niet meer zo doorgaan.

Keuzes

Het was tijd om het anders te doen. Ik zette opzij wat ik van mezelf allemaal moest en voor het eerst ging ik echt bij mezelf ontdekken waar ik echt blij van werd. Was dat makkelijk? Nee, zeker niet. Want toen ik het eenmaal wist hoorde daar ook keuzes bij. Soms waren deze makkelijk, maar vaak ook niet.

Ik besloot een 4-jarige hbo-opleiding te gaan doen toen m’n zoon net 1 was en er plannen waren voor een 2e kind. Halverwege deze opleiding kregen we een dochter en vervolgens heb ik besloten om helemaal te stoppen met m’n oude werk omdat ik overspannen dreigde te raken.

Boost

Wat ik daarbij ontdekte was dat door te doen waar ik gelukkig van word, m’n leergierigheid, drive om me door te ontwikkelen en besluitvaardigheid een boost kregen. Ondertussen kom ik steeds dichter bij waar ik impact wil maken.

Het mooie is, dat dit proces nooit stopt. Nu ik er eenmaal contact mee heb gemaakt, blijf ik steeds bij mezelf inchecken waar ik heen wil met m’n werk en zo rolt er als vanzelf uit wat m’n volgende stap is. Naast energie geeft dat ook rust.

Mijn visie over het vinden van
werkgeluk is :

als je onrust voelt t.a.v. je werk en het voelt moeizaam en gecompliceerd. Dat dat een teken is dat je werk doet dat niet bij jou past.

als je werk doet dat bij jou past, dan voel je dat je gedreven bent, dat het klopt, keuzes zijn dan ook makkelijker. Drive in je werk komt dan vanzelf.

Als je mij zou kennen zou je weten dat :

  • ik in m’n studententijd in Zambia ben geweest voor vrijwilligerswerk
  • toen ik nog op kantoor werkte, ik een half jaar onbetaald verlof heb genomen om te werken als reisbegeleider van wandelreizen
  • toen ik het anders ging doen m’n eerste stap een hbo-opleiding was en er daarna nog vele leuke trainingen en cursussen volgden
  • ik veel plezier heb me te verdiepen in hoe het brein en lichaam samenwerken en hoe je je potentieel kan benutten als je blokkades opheft
  • dat ik soms zo enthousiast over iets ben dat ik niet kan slapen
  • ik regelmatig aan meditatie en zelfonderzoek doe
  • we een moestuin hebben waar we met vrienden graag een fikkie stoken en BBQ-en

Wil je kennismaken?

Neem contact op