klavertje groeit in droge grond

Lichamelijke klachten die maar niet weggaan

Je hebt klachten, voor jezelf kan je al een beetje (h)erkennen dat maar doorgaan eigenlijk niet werkt. Maar naar de buitenwereld vind je het lastig om te laten zien hoe je er echt bijzit. Dus ….. je gaat door, in je werk, je studie, je gezin en misschien ook bij je familie, vrienden en met sporten. Je weet eigenlijk ook niet goed hoe je het anders aan zou kunnen pakken.

‘s Avonds ben je kapot, verdrietig, zijn die vervelende klachten er en misschien denk je wel eens: Komt dit nog goed?

Jaren lang heeft het goed gewerkt om je sterke kant te laten zien, om door te gaan. Het heeft je gemaakt tot wie je nu bent.

En dan, opeens of geleidelijk heb je lichamelijke klachten gekregen. Klachten die je tegenhouden, je in de weg zitten. Misschien gaat er door je hoofd: Als ik die klachten nu eens niet had, dan was alles een stuk makkelijker. Dan zou ik gewoon m’n leven kunnen leven zoals ik dat eerder ook deed. Het verlangen naar hoe het was geeft je soms frustratie, onzekerheid, een verdrietig gevoel.

Dit speelt bij veel mensen die bij mij starten.

Als ik met mensen aan de slag ga:

Raken klachten op de achtergrond of verdwijnen ze omdat ze:

  • keuzes gaan maken die echt bij ze passen;
  • weer echt in verbinding komen met zichzelf en vanuit daar doen wat nodig is om te herstellen;
  • met lastige issues om kunnen gaan vanuit hun eigen kracht en dan opeens ontdekken dat deze lastige issues veel kleiner zijn geworden of niet meer spelen;
  • hun persoonlijk kracht vergroten, vrijer zijn van meningen van anderen en zich uitspreken omdat ze goed weten waar ze staan en wat ze nodig hebben.

Hieronder twee reviews die ik kreeg:

reviews van zorgkaart over beatrijs springveld

Zelfherstellend vermogen

Waar het om gaat in herstel en heling is:

Wat heb jij nodig om jouw weg te vinden naar herstel? Hoe kan jij in alle opzichten goed voor jezelf zorgen zodat er ruimte komt voor herstel. Om positiever in de wereld te staan, geluk en een vrij gevoel te ervaren, grenzen te voelen en aan te geven, te kiezen voor wat je het liefste doet.

Want dat is waarmee je jouw zelfherstellend vermogen vrij baan geeft.

Je lichaam en geest zijn gemaakt om vanzelf weer te herstellen na een activiteit, na een ziekte of na een ongeluk. Het is aan jou om de juiste voorwaarden hiervoor te scheppen.

Als je fysieke klachten hebt ga je vaak naar een fysiotherapeut. Meestal gaat het daar over los maken van je spieren en oefenen waardoor je spieren sterker worden, je conditie en coördinatie verbetert, je evenwichtssysteem weer beter werkt en misschien ook over ontspanning en voldoende rust nemen.

Dit zijn belangrijke voorwaarden voor herstel en voor veel mensen werkt het prima om zich alleen daarop te focussen. Maar voor veel mensen die bij mij komen heeft dat meestal niet of onvoldoende gewerkt of zelfs tegengewerkt en is er daarnaast ook iets anders nodig. Daarom komen ze bij mij.

Ondertussen heb ik bijna 800 mensen mogen begeleiden in hun herstel. En oh wat word ik daar blij van!

Het samen onderzoeken wat jouw herstelvermogen nodig heeft en wat het in de weg staat daar sla ik op aan. Praktische zaken afgestemd op jouw klacht zoals oefenen, balans in je dag, begeleiden met opbouw van werkuren zijn daar onderdeel van. Daarnaast gaat het om het leren herkennen en vrij worden van diepzittende patronen die herstel tegenwerken zoals bijvoorbeeld maar doorgaan zonder stil te staan bij wat je ECHT nodig hebt om te herstellen.

Door me continue te verdiepen door scholing, zelfstudie, zelfevaluatie in hoe ik je het beste kan begeleiden heb ik een heel sterke brede basis waar vanuit ik je begeleid. En nog steeds kijk ik dagelijks hoe ik beter kan worden in mijn vak zodat ik met jou het beste resultaat kan behalen en je kan zien herstellen en groeien.

Als je openstaat voor deze benadering komt er altijd resultaat. Mensen die de verantwoordelijkheid willen nemen voor zichzelf en hun klachten zie ik het meeste groeien en herstellen.

Gratis coaching

Heb jij fysieke klachten (zoals vermoeidheid, duizeligheid, pijn) en sta je ervoor open om patronen bij jezelf te onderzoeken, dan bied ik af en toe de mogelijkheid voor gratis (online) coaching in een klein groepje.

Als je wilt weten wanneer de volgende mogelijkheid is, klik dan op onderstaande link.

Je leert hoe herstelvermogen werkt en onderzoekt je eigen patronen. Als er voldoende tijd is werk ik ook 1 op 1 met iemand uit de groep. De bijeenkomst zal ongeveer 1 uur (met uitloop van maximaal 30 minuten) duren.

Heb je interesse, geef je dan nu op door via onderstaande link het aanmeldformulier in te vullen. De groepsgrootte is maximaal 4 personen.

Er worden geen opnames gemaakt van deze bijeenkomst. Mocht je niet kunnen op de betreffende datum en wel geïnteresseerd zijn, vul dan het formulier in en geef in de opmerkingen aan dat je niet kan op de betreffende datum. Dan houd ik je op de hoogte als ik de volgende heb ingepland.

Deel deze blog!