iriserende parelachtige binnenkant van een steen

Wat als je meer wilt doen en je daar vervolgens klachten van krijgt zoals:

 • Hoofdpijn die lang aanhoudt;
 • langdurige slapeloosheid;
 • vermoeidheid;
 • duizeligheid;
 • meerdere dagen eraf liggen na een activiteit;
 • grote terugval in klachten.

Dat je moet herstellen van een activiteit is normaal. Iedereen heeft slaap nodig. Een sporter is na een wedstrijd vermoeid en heeft mogelijk spierpijn. Als het goed is, is dat na voldoende rust weer over en mogelijk komt er daarna supercompensatie. (=Het herstel van het lichaam na een trainingsimpuls tot boven het oorspronkelijk niveau. (bron: Wikipedia))

Aanhoudende klachten die ik hierboven beschrijf zijn tekenen het natuurlijk herstel onvoldoende op gang komt:

Ik bekijk met de mensen in mijn praktijk altijd 3 aspecten daarin:

 1. de prikkel van een bepaalde activiteit was zo groot dat je zo in activatie (en daarmee lichamelijke ontregeling) bent geraakt, dat je lichaam de weg naar rust en herstel niet meer weet te vinden;
 2. je vindt het überhaupt lastig om de weg naar rust en herstel te vinden;
 3. er zit op een of andere manier een grotere activatie in een bepaalde activiteit (of misschien wel je leven). Dan bedoel ik een activatie die meer is dan nodig zou zijn voor de activiteit (het leven) zelf.

Dit 3e aspect gaat over herinneringen / emoties / een bepaalde energie die getriggerd worden bij een activiteit (of in je leven). Dit gaat over, vaak onbewuste, gedrags- en lichaamspatronen.

Persoonlijke kracht

Een licht schijnen op deze 3 aspecten bij jezelf geeft je de sleutel hoe je kan komen tot optimalisatie van je gezondheid en energie. Het mooie is dat je daarbij groeit in persoonlijke kracht om je veel leert over jezelf en waar je zelf gelukkig van wordt en voldoening uithaalt.

Als je op deze manier naar je klachten kijkt kunnen deze veranderen van:

 • vervelende sensaties die je zo snel mogelijk weg wilt hebben

in:

 • aangevers die je helpen om jezelf beter te leren kennen en vanuit daar thuis te komen in jezelf en te groeien in persoonlijke kracht.

Ik ben benieuwd wat dit bij je oproept en of je herkenning of vragen hebt. Super als je het me laat weten!

Opgeven kan via de link in onderstaande button.

Deel deze blog!